10 GB connection dropping on SYS-5028D-TN4T

I have four of the wonderful Supermicro mini - towers (details here). I really like them.  But just recently I have had two incidents of the 10 GB port dropping.  This would impact my storage and vMotion networks. The network is an Intel X552/X557-AT 10GBASE-T with a NetGear 10 GB 8 port switch (model 708 … Continue reading 10 GB connection dropping on SYS-5028D-TN4T

Customization of the guest operating system ‘windows9Server64Guest’ is not supported …..

Hi all, An odd issue.  I am trying to update my lab - to the new AD version, so that I can add things like Exchange in it, and also be more current.  There are some things customers have mentioned to me I want to play with in Veeam.  So I started by deploying two … Continue reading Customization of the guest operating system ‘windows9Server64Guest’ is not supported …..

VMware Tools Not Installed on Windows 2016, but …..

Hi there, Working on my Win2K16 VMware template.  Been a bit painful.  I installed VMware Tools and restarted but still saw this in the vSphere Web Client. Odd.  I checked the running services and there was only one and it was something about alias.  I knew I installed the tools and restarted so WTF.  Nothing … Continue reading VMware Tools Not Installed on Windows 2016, but …..

No software bundles visible when using Firmware Update wizard

I have Dell OpenManage installed in my test lab, getting ready to move it into my production lab. Once it was working, using my article, I thought I would just confirms it works, confirm my article, and be ready to move it to production. And it didn’t work. I am fond of this software, and … Continue reading No software bundles visible when using Firmware Update wizard

Why can’t I access my View environment?

I use View to access my lab when traveling.  It normally works very well indeed. I have used it from very far distances and customers can never notice any latency.  This is due to the PCoIP protocol that was specifically designed for this.  I wanted to demo something for a customer recently, and I could … Continue reading Why can’t I access my View environment?

A very odd error – host configuration changes will not be saved

I upgraded to vSphere 6 a while back, and shortly after that I noticed an odd error. Everything still worked, and I was busy so .... I did nothing. I did an update yesterday using VUM.  After it was done I saw that one host, the same one above, that was now compatible with critical … Continue reading A very odd error – host configuration changes will not be saved